Deel 9 vakantie 2024
21 juni 2024 - Mesnil-Saint-Père, Frankrijk
Maandag, 17 juni
Vanmorgen vertrokken vanuit een nattig Vermenton en op weg gegaan naar Mesnil-Saint-Pere ten oosten van Troyes aan een groot meer.
Op weg naar Mesnil kregen we nog een paar druppels en reden soms over natte straatdelen maar verder hebben we geen regen meer gehad en is het hier nu 21gr en een lekker zonnetje, wat een verschil met vanmorgen en dat maar 120 km verder.
We kwamen in Mesnil om 12.10 uur aan en was de receptie gesloten, gelukkig maar tot 13.00 uur.
Bij het indraaien van de auto en caravan door de poort van de camping de bocht een beetje te krap genomen zodat er op drie plekken aan de zijkant van de caravan beschadigingen zijn opgelopen. Jammer maar het is gebeurd.
We zijn alvast gaan kijken welke plek wij graag zouden willen hebben. Na een rondje gelopen te hebben, een paar nummers van plaatsen genoteerd en bij de receptie onze keus gemeld, een van de keuze plekken konden wij gebruiken. Dus wij de boel weer installeren.
Maar eerst even lunchen, en daarna de luifel weer aan de caravan vast maken en de stoelen en tafel eronder plaatsen.
Later in de middag op zoek gegaan naar een wasmachine, op hun oude plek zat de deur op slot. De nieuwe machines waren verplaatst naar toiletgebouw 1. En wat voor machines, kon tot 12 kg gevuld worden en moest je met je pinpas of zoiets afrekenen. Ook een droger was aanwezig.
In het restaurant pizza besteld en deze later heerlijk opgegeten.
Hopelijk nu een rustige nacht.
Dinsdag, 18 juni
Na een heerlijk rustige nacht en goed geslapen was het wel bewolkt, maar al snel brak de zon erdoorheen.
Vanochtend verder lekker aangetut en na de lunch een stukje gaan fietsen richting dorp en haventje en wat foto’s gemaakt van de mooie bloemen hier langs de weg. Helaas was de ijstent nog niet open dus wachten op de volgende keer dat we passeren.
Rond acht uur vanavond begon het te regenen , gelukkig niet veel we zitten nog steeds met de caravan deur open te lezen, het is nu kwart voor tien.
Woensdag, 19 juni
Rond 6 uur vanmorgen begon het te regenen en ging door tot een uur of 11. Daarna kwam de zon weer geregeld door.
Na de lunch een rondje om het meer gefietst, 25,3 km in totaal bijna allemaal over een prachtig fietspad, deze keer het rondje tegen de richting in gefietst dan de vorige keer toen we hier waren. Halverwege tijdens een pauze een lekker ijsje gegeten. We passeerden een vogeluitkijkpost en ook daar weer even gestopt.
Vanavond rond 8 uur kwamen de eerste druppels en volgens buienradar blijft het de hele nacht regenen, slapen we toch.
Donderdag, 20 juni
Om vier uur werd ik wakker van het begin van een enorme plensbui met bliksem en gedonder, dat heeft een tijd aangehouden en ons uit de slaap.
Daarna werd het weer rustig, het bleef wel bewolkt maar de temperatuur viel mee. We zitten ons af te vragen wat we zullen doen, blijven of vertrekken en dan met nog een stop naar huis.
Vrijdag, 21 juni
Na opnieuw een zeer natte dag blijven we vandaag toch nog hier en gaan morgen hier weg en op de terugweg naar huis doen we dan camping Malempre bij Manhay Belgie nogmaals aan, om dan Zondag het laatste traject te rijden en thuis te arriveren.
Wij hopen dat jullie opnieuw dit verslag van onze trip leuk hebben gevonden en wie weet volgt er nog een volgende trip.
Hartelijke groeten van Jan en Arda